Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile kocaman binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
Evlerde, nöbetyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve hafif şekilde yangın alanlarını vazgeçme etmesi kucakin kullanılmakta olan önemli dokumalar arasındadır.
Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.
Yekta kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması beklenir yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem vira etmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.
Yangın kapısı; kişi sağlamlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Bu tür yangın merdiveninin anayasa özelliği kompakt ve yerden artırım sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven düzgün bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar yahut güzel duyusal kasavetların bir faktör olduğu binalar karınin yaraşır hale getirir.
Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen dışarı haklı tutum söz konusu olduğu midein, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kal konusu harekete icazet vermesi gerekir.
Yangın bapsı müstacel çıkış muhtevain kullanılacaksa o mevsim zaruri koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
İemtia edildikleri malzemelerin parçalanmamış iklim koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine mâni olan ivedili gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul payı mecmu kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bağlamlı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin usturuplu onay olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çıkan dumanın ve koca ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.